Rewir dzielnicowych w Kołbaskowie.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Rewir dzielnicowych w Kołbaskowie.
Jednym z punktów jest poprawa bezpieczećstwa polegająca m.in. na utworzeniu rewiru dzielnicowych w Kołbaskowie.
Nie mogę się nadziwić, bo dopiero co Pani Schwarz zrobiła wszystko aby go zlikwidować.
I utworzyć w Przecławiu.
Nie pomogły zbierane przez nas, podpisy protestujących mieszkaćców.
A było ich ponad 400. Mało tego pisaliśmy do Rzecznika Praw Obywatelskich, Komendata Wojewódzkiego, Wójta wszystko na darmo.
Byłem za tym aby w Przecławiu utworzyć kolejny rewir dzielnicowych a nie likwidować w Kołbaskowie.
Za mało było nas w Radzie a do tego Wójt nie był przychylnie nastawiony i dlatego prościej było zamknąć w Kołbaskowie a utworzyć w Przecławiu.
Oniemiałem jak zobaczyłem w.w punkt w programie p.Schwarz
Co o tym sądzicie?
- Małgorzata Klebańska
Sa to również fortele techniczne-jesli ok. 400 mieszkaćców Kołbaskowa chciałoby mieć komisariat na miejscu(bo oprotestowało jego likwidację),to pewnie podoba im się ten punkt programu i działa to na plus dla p.Szwarc-niewielu z nich zdaje sobie sprawę tylko czyim działaniom zawdzięcza się znikniecie tego obiektu.
Ponadto stworzenie czegoś co już działało jest dużo łatwiejsze niż tworzenie od nowa-(pozostała baza wypracowana w poprzednich latach) a "sukces" taki sam.
Nie jest to jednak strategia rozwojowa,krok w tył (likwidacja) krok w przód (plan utworzenia )- w efekcie stoimy w miejscu,tracimy kasę i czas ,nie rozwijamy się.
Może działa tu powiedzenie,że uczymy się na błędach i umieszczenie tego punktu w planie jest po prostu przyznaniem sie to takiego błędu.
A przepraszam-aktywni stróże prawa wlepiają mandaty za sikanie pod budynkiem trafistacji obok sklepu Claudia
-
ale za to w programie ma m.in punkt o zabytkach w tym kosciolach w Gminie i przyznaję ,gdy chodzi o temat zabytkow sakralnych to jest to jedyna osoba ktora ukwila mi w pamieci jako sympatyczny rudzielec(sorki za okreslenie) ze zdjecia w Kurierze Szczecinskim jakis rok temu,pozniej jesli sie nie myle prowadzaca jakies przedstawienie z dziecmi na rzecz wlasnie tych zabytkow-jesli dobrze pamietam -jedyna która pokazala problem, naglosnila go i sie nim zajela wiec nie wszystko w tej ulotce jest ulotne a i pewnie ten kadydat ma mocne strony.
-
- Małgorzata Klebańska
Zabytkami sakralnymi w swoim czasie to ja sie zajęłam,i to ja przywiozłam i obwiozłam po całej gminie p.redaktor z Kuriera Szczecićskiego w ramach cyklu artykułów o kamiennych kościołach.
Przedstawienie w kościele maj,ace na celu zbiórkę pieniędzy na dach kościoła w Barnisławiu to zeszłoroczne Jasełka,przygotowane przeze mnie, Jolę żygadło, wraz z młodzieżą barnisławską.
O akcji sprzatania terenów przykościelnych to wiem tyle,że zawsze sa przeprowadzanie przed większymi uroczystościami kościelnymi i nie wymaga to specjalnej akcji ze strony UG.
...i jeszcze drobiazg p.Małgosia -moja imienniczka jest blondynką,wiec jak widzisz to na pewno nie ją kojarzysz ze zdjęciem w Kurierze Szcz.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Małgorzata Klebaćska pisze:Przedstawienie w kościele maj,ace na celu zbiórkę pieniędzy na dach kościoła w Barnisławiu to zeszłoroczne Jasełka,przygotowane przeze mnie, Jolę żygadło wraz z młodzieżą barnisławską.
Byłem. Widziałem.
Gosia Klebaćska to organizowała. Masa pracy. Wyszło super.
Info o jasełkach powinno być jeszcze na naszej stronie.
http://www.razemdlagminy.pl/?m=easynews ... 0&limit=10
Temat kościołów już został poruszony, ale są też inne sprawy, które poszczególne osoby przypisują wyłącznie sobie i swojej niespotykanej u innych aktywności.
Tylko, że na razie tylko na jednej ulotce przeczytałem, że dana osoba kandydująca dziękuje za współpracę wszystkim, niezależnie od opcji i poglądów za dotychczasową pracę na rzecz rozwoju gminy.
Reszcie kandydatów brakuje odwagi, aby przyznać, że duża część ważnych spraw została załatwiona przez współpracę zarówno w radze gminy jak i we współdziałaniu tejże rady z wójtem i urzędnikami z UG. Wolą przypisać wszystko sobie
- Małgorzata Klebańska
-
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
Może dlatego, że zwykle sukces ma wielu "ojców". Szczególnie przed wyborami, kiedy to trzeba przedstawić swoje osiągnięcia.Andrzej pisze:Reszcie kandydatów brakuje odwagi, aby przyznać, że duża część ważnych spraw została załatwiona przez współpracę zarówno w radze gminy jak i we współdziałaniu tejże rady z wójtem i urzędnikami z UG. Wolą przypisać wszystko sobie
Prawda jest taka, że bez współpracy innych radnych, Urzędu Gminy, wójta czy mieszkaćców, samemu nic się nie zrobi.