Jak widzę rozwój naszej gminy
-
Projekt ustawy zawędrował do sejmu, po poprawkach senatu.. Ale sejm może je odrzucić.
Tak, polityka robi się w warszawce, ale ma wpływ na wszystko co się wokół nas dzieje. Z tego co wiadomo mamy trochę własnych (gminnych) terenów, ale lwia część jest we władaniu ANR(rejony Rosówka, Kamieńca i Pargowa).
W związku z powyższym szanse na rozwój widzę nikłe. Chyba że wójcina się pospieszy.
Na razie Związek Gmin Wiejskich walczy- a co wywalczy- to się okaże.
- Małgorzata Klebańska
Ostatnio nawet zastanawiałam się nad tym problemem z autobusami,dojazdami itp. można wykorzystać nasz dostęp do Odry i tym sposobem opracować plan komunikacji szlakiem wodnym do Sz-na i come back. Zawsze to jakaś alternatywa.
-
No tak.......a dla każdej rodziny mozna by dac po rowerze, żeby miała czym do Odry dojechac.Mam nadzieję, że nowa rada juz wyasygnowała stoasowne srodki na ten cel.Małgorzata Klebańska pisze:Ostatnio nawet zastanawiałam się nad tym problemem z autobusami,dojazdami itp. można wykorzystać nasz dostęp do Odry i tym sposobem opracować plan komunikacji szlakiem wodnym do Sz-na i come back. Zawsze to jakaś alternatywa.
- Małgorzata Klebańska
-
- Wujek Samo Zło
-
-
- Wujek Samo Zło
Zgadzam się natomiast z tym iż wszystkie stanowiska powinny mieć jasno i ściśle określone zadania i kompetencje, których wymagają. I rozliczanie z tych zadań, czyli odpowiedzialność za cele cząstkowe i całkowite.
System motywacyjny przy pozyskiwaniu funduszy... najlepiej byłoby, gdyby pracownicy administracji za niemałe przecież wynagrodzenie wywiązywali się wzorowo ze swoich zadań w ramach tego wynagrodzenia, ale wiadomo że kasa to najlepszy motywator.
Co do szkoleń.. jakoś nie bardzo mi się podoba by finansować szkolenia co poniektórych przyjętych do urzędu z niewiadomych(...) powodów, bez odpowiednich dla stanowiska kwalifikacji, więc takich też bym wymiotła..
Kultury osobistej i podejścia do człowieka na kursie się nie nauczy..
Niektóre firmy chętnie zatrudniają nowych pracowników, których kształtują sobie same, bez naleciałości innych firm i według swojego podejścia do klienta, pracy, sposobu osiągania celów.
-