Kontrola w spółdzielni Natura ?
-
- Kontakt:
Kontrola w spółdzielni Natura ?
Ludzie z naszego bloku wykryli działania na szkodę mieszkańców i zamierzają coś z tym zrobić, a nie tak jak inne bloki, które raczej są przychylne panu R. i jego świcie.
-
- Kontakt:
Ostatnio mieszkańcom mojego bloku (nr 15 )zarząd spółdzielni wszedł za skórę, bo pan prezes postanowił zmienić obecną lokalizację śmietnika (ze względu na to ,że obecny jest częściowo na terenie gminnym na którym prawdopodobnie będzie robiona droga dojazdowa) na nową ....tuż za naszym blokiem (pod oknami i w miejscu gdzie obecnie dzieci się bawią).
Oczywiście o tych zamiarach nikt nie wiedział do czasu, aż "mieciu team" rozładował w pobliżu docelowego miejsca elementy do budowy wiaty śmietnikowej... jednak szybko udało się ostudzić zapały na budowę tej wiaty bo : 1)lokalizacja nie spełnia przepisów budowlanych (za blisko okien i granicy działki), 2) cała wspólnota wyraziła sprzeciw. Po całej te akcji doszedłem do wniosku ,że całą ta spółdzielnia myślami jest jeszcze w starym ustroju - rozmowa telefoniczna z p. prezesem "ale myśmy to chcieli dla waszego dobra; ...... ale myśmy już kupili materiały; .....ale wyście ...." etc... zobaczymy co jeszcze wymyśli spółdzielnia.........
-
- Kontakt:
Ostanio obiło mi się o uszy, że SM Natura miała (miała bo nowy zarządca odłaczył ich) podłaczone swoje lokale pod licznik administracyjny bloku 27 - czyli sami kosztów nie ponisili a za prąd płacili mieszkańcy !! Po prostu jakaś masakra, ach strach pomyśleć jakie jeszcze przekręty robiła(robi) ta cała świta prezesa R.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
SM Natura była podłączona pod nasz licznik adm. Zostali odłączeni i przez 4 dni wegetowali bez prądu strasząc nas prokuraturą i takie tam inne *****. Po uzyskaniu zgody i warunków podłączenia z ENEA, my jako zarząd wspólnoty łaskawie zgodziliśmy się do czasu podłączenia Natury do sieci ENEA na tymczasowy podlicznik ale max na 30 dni. Na zatajony przed nami podlicznik podłączony był również inny lokal na parterze, w którym osobiście wraz z kolegą znalazłem 2 lewe gniazdka, które obsługiwały kuchenkę i lodówkę poza licznikiem i też były bezpośrednio zasilane z naszego licznika ADM.
Na dniach podajemy Naturę do sądu, bo okupuje naszą kotłownię, na którą pan prezes nie ma aktu własności, a twierdzi, że jest jego. Moglibyśmy zająć lokal siłą, ale wolimy raz na zawsze rozwiązać to wyrokiem sądu tak, aby inne bloki mogły się na ten wyrok powołać i odzyskać swoje własne urządzenia grzewcze.
- Zbigniew_Komisarczyk
- Administrator
- Małgorzata Klebańska
-
- Kontakt: