BARDZO OBIEKTYWNY PORTAL PRZECLAW24
-
Uważam też że dlatego iż jest tyle niejasności w tego typu działaniach obecnego wójta- czyli w ogłaszaniu przetargów, ich rozstrzygnięć itp. świetlica w Barnisławiu- lub jak kto woli ZABYTKOWY PAŁACYK po Strażnicy - powinna pozostać w posiadaniu gminy, czyli jej mieszkańców i do dyspozycji kolejnej demokratycznie wybranej władzy. Moim zdanie zbywanie nieruchomości w takim momencie jest co najmniej nieetyczne..
Projekty uchwał sporządza wójt, radni mogą się zgodzić, mogą sprzeciwić. Sprzeciw jest skuteczny gdy grupa przeciwna stanowi większość. Tymczasem nie jest dla nikogo tajemnicą, że p. Schwarz i oraz radni z komitetu wójta głosowali tak jak on chciał. Bezmyślnie i bezrefleksyjnie, czasem przy wyraźnym sprzeciwie np. komisji planowania, lub zainteresowanych mieszkańców.
-
-
-
Pan Smolicz najwyraźniej nie wytrzymał presji albo zrozumiał , że postawił na złego konia, że jego praca i energia zostały kierowane w złą stronę. Szkoda tylko , że tak późno.
-
-
Meduzo niestety muszą się zgodzić z Manią, ale bardzo mnie intrygujesz, skąd wiesz rzeczy, które są niedostępne zwykłemu zjadaczowi chleba w tej gminie.meduza pisze:Maniu oceniasz wg siebie
Kretynizmy przecież to twoja specjalność - działki nikt nie przejął tylko za nią zapłacił ciekawe ile jak myślisz
Kto i gdzie siedzi podczas sesji, komu i ile "wyskakiwała" z kasą pani skarbnik, kto i jakie odznaczenie otrzymał, kto i kiedy podnosił "łapki" podczas głosowania za podwyżkami dla nauczycieli, skąd twoja wiedza na temat presji wywieranej podczas sesji przez wójta i przewodniczącego, skąd wiesz, kto głosował za projektami unijnymi, skąd wiesz do kiedy vice wójt była na liście płac w urzędzie skąd, skąd, skąd.
Jeżeli jesteś pracownikiem urzędu lub radną należałoby się ujawnić. A na koniec zacytuję Twoje własne słowa:
MOŻE NALEŻAŁOBY SIEBIE NAJPIERW WALNĄĆ W ŁEP I ZASTANOWIĆ SIĘ NAD TYM CO SIĘ PISZE
Te informacje są jak najbardziej jawne- księgi wieczyste, przebieg sesji, sprawy tam poruszane. Może trzeba się zainteresować nie tylko przed wyborami.. Chociaż przyznaję Ci rację, że wymiana informacji na linii urząd gminy-mieszkańcy jest na beznadziejnym poziomie. Mam nadzieję że to się również wkrótce zmieni.
Co do świetlicy w Barnisławiu- ufffffffff.
-
1. Jako radna nie powinna chować się za pseudonimami, szczególnie , że wszystkie kandydują
2. Co jako radna zrobiła z tą wiedzą
Ja Gosiaz prawdę mówiąc zainteresowałam się wieloma sprawami właśnie przed wyborami po to żeby właściwie według mnie wybrać, jest to mój przywilej i mój wybór, więc rozumiem postawę prawdziwego kreta. Gosiaz podaj mi gdzie mogę przeczytać informację na temat kasy na kosiarkę dla Dojlidy, bo chciałabym potwierdzić tą informację.
I może właśnie dlatego zablokował forum przed wyborami, bo może ktoś jemu zwrócił uwagę, że nieuczciwie manipuluje wynikami. I śmię podejrzewać, że to było wczoraj, bo już dziś forum zablokowane a na stronie liczba wejść jest liczona "w miarę uczciwie". Jeszcze niedawno ktoś na forum kolbaskowo24 wypowiadal się jakie to forum przeclaw24 jest oblegane i chętnie przez wszystkich czytane, a tego forum to już prawie nikt nie czyta. Otóż prawda jest taka że wchodząc na portal przeclaw24, każde moje wejście było liczone jako 5, 3 lub 2 wejścia. To nie wszystko, na dodatek czytając jakikolwiek artykuł na stronie przecław24 i wracając na stronę główną znów było liczone, moje wejście jako kilka razy. A od dziś nagle każde wejście jest liczone pojedynczo i nagle z ponad 3 tys wejść nie ma nawet tysiąca. I jak Pan Smolicz wytłumaczy się z tego, że nie wiedział...? A ja wiedziałam o tym już dawno i przekazałam to innym i inni tez sprawdzili i ocenę o Panu i reszcie przyjaciół wystawili. Cel w tym mieliście - jaki - sami wiecie najlepiej. Żenada Panie Smolicz, żenada!!!
-
Panie Smolicz-tak ma Pan rację,ze na Pana forum padały wypowiedzi niskiej jakości. Samo krytykowanie wszystkich innych oprócz Pani Schwarz i kandydatów Przyjaciól to mało. Zreszta o jakiej krytyce innych kandydatów mówimy- nie padły żadne merytoryczne "przeciw". Nawet przyjmując taki poziom krytyki jako charakterystyczny dla KPK ,to oprócz słów krytyki przeciwników politycznych nie potrafiliście zaoferować nic co mogłoby kogokolwiek przekonać do głosowania na Klub Przyjaciół Kołbaskowa. Albo na kogokolwiek innego.. Lepiej forum zamknąć. Fakt jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej zamilknąć. Zniknęły również komentarze, zniknęły niektóre artykuły. Sam Pan się zamknął.
Nawiasem wszyscy skupiamy sie na przedwyborczej roli forum Przeclaw24, ale również odebral Pan głos pozostałym mieszkańcom zainteresowanych innymi niż wybory sprawami-jak Intekomu chociażby. Nie pomyśłał Pan o tym- a dla mnie to sygnał o czyich interesach pan myśłał forum zamykając. Ludzi czy Klubu Przyjaciół.Dla kogo było forum dla mieszkańców czy dla Przyjaciół? Jak Pan chce pełnić rolę radnego????? Zamknie Pan Radę Gminy??? Może Urząd jak mieszkańcy zaczną krytykować, pytać???? Odbierze pan im głos ???
Jak ktos napisał na pana nieistniejącym już forum "Chroń mnie Panie od Przyjaciół, a z wrogami poradzę sobie sam"
Maniu, i na tym polega problem naszej gminy- że ludzie w większości interesują się tym co się dzieje tylko przed wyborami. Co do autentyczności- jakoś nikt nie dementuje wrzuconych przez meduzę informacji, więc chyba są zgodne z prawdą?
Odnośnie pensji nauczycielskich Maniu, to z tego co mi wiadomo ustawa reguluje sposób naliczania wynagrodzenia w zależności od stażu, tytułu itd- w sformułowaniu nie mniej niż. Nie jestem nauczycielem, więc nie wnikam. Wiem że oświata należy do zadań gminy, wiem również, że pensje nauczycieli są zróżnicowanie również pod względem terytorialnym - czyli zależą od gminy.
Jak nie wiesz gdzie szukać takich uchwał- to informuję że uchwały podjęte przez rady gmin województwa zachodniopomorskiego są publikowane w Dzienniku Urzędowym tegoż województwa.
O kosiarkę Dojlidy można również spytać Dojlidę :)