Dostawca internetu
Zielone Pole to obszar działania firmy Interkom. Jeżeli chodzi o łącze to na obecną ilość użytkowników jest wystarczające. Podane jest 15 w rzeczywistości jest 20. Konkurencyjna firma Interkom posiada łącze 70 mb/s ale u nich klientów jest kilkukrotnie więcej niż w AP.....shgmad pisze:Cześć!
Podpinam się pod temat, jako, że jeszcze na Przecław się nie wprowadziłem, a chcę zawczasu dowiedzieć się paru rzeczy, a dokładniej czegoś o lokalnych dostawcach internetu. Aha, osiedle, na którym będę mieszkał to Zielone Pole.
Pytanie kieruję do użytkowników sieci AP internet. A właściwie to pytam o jakieś opinie nt. tejże sieci. Udało mi się dostać na stronę www tegoż dostawcy i chcę się czegoś dowiedzieć o jakości ich usług (bo na przykład stronie widnieje informacja, że firma dysponuje 15Mbitowym łączem... ale...na CAŁĄ sieć?!:D).
Swoją drogą jak to wygląda z dostępnością/jakością innych dostawców lokalnych (są w ogóle tacy?) i mniej lub bardziej ogólnopolskich? (UPC, TPSA, chociaż co do tego drugiego jakoś jestem spokojny, że będzie).
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Poruszył mnie post ,który mocno krytykował "firmę" AP INTERNET i pewnie bym się nie rejestrował, lecz szlag mnie trafił bo miałem okazję poznać człowieka (właściciela tej firmy) - ten facet ma tak olewający stosunek do swojego "zajęcia" bo nie wierze że to jedyne jego źródło dochodu , bo jezeli tak jest - to będzie niedługo głodował !!!
- jest niesłowny
- niepunktualny
współczuje szczerze jego klientom !!!
Nie dostałem wypowiedzenia umowy więc zapłaciłem za miesiąc grudzień. i teraz Uwaga... wszyscy moi 3 sąsiedzi którzy u niego mają im stronki się otwierają a mi chyba obciął 99% łącza bo od 2 dni nie mogę włączyć dosłownie zadnej stronki!!! to forum udało mi sie włączyć po 30 min ładowania w trakcie oglądania filmu i to w operze z funkcją 3 turbo i z wyłączonymi obrazkami!!! tylko GG działa. nie wiem nawet czy uda mi się wysłać tego posta :(
Ten Pan z AP jest niepoważny, skoro już wziął ode mnie pieniążki to niech nie robi takich rzeczy ze ja zapłaciłem a on mi "wyłączył" (bo inaczej tego nie nazwę) neta!! jest niepoważny bo w tej chwili to po prostu kradnie moje pieniądze.
Chciałem się z nim skontaktować ale na GG mnie zablokował a telefonów nie raczy odebrać! nawet nie ma jak klient dochodzić swoich praw! przesada.
żałuję że podesłałem mu kilku klientów bo teraz na tym zarabia a na dodatek wdzięczność jak widać.... tak jak kiedys mu zrobiłem ładną reklamę bo na początku fajnie było i zyskał dzięki mnie kilku klientów a co za tym idzie kilkaset zł miesięcznie tak teraz mu zrobię taką antyreklamę że więcej klientów nie znajdzie bo nie widzę sposobu na tego człowieka :( powiedzieć mu sie nic nie da bo to on ma racje zawsze, a jak już sie coś dzieje to nie jego wina... a teraz całkiem odciął się i nie można się skontaktować... masakra. powinni mu ten interes zamknąć bo płacąc za neta ludzie są przez niego okradani w biały dzień :(
to tyle, chciałęm się tylko obiektywnie podzielić swoimi spostrzezeniami.
dzięki za uwagę:)

Yyy... jest tu opcja ignoruj

co do moich wypowiedzi to mylę się czy po to jest forum by się wypowiadać ??? to ze tu napisałem jest jednoczesnie ostrzezeniem dla tych którzy by chcieli skorzystac z wątpliwej jakości usług AP internet więc myślę ze mój temat nie jest pozbawiony sensu...

A jesli chodzi o neta to wziąłem na próbę modem z PLAY i chyba przy nim zostanę bo całkiem dobrze się sprawuje :) a jesli chodzi o firmę AP to sprubuje sie jakos skontaktowac z panem Z zeby oddal pieniązki ktore zaplacilem za grudzien a on obcial mi neta a jesli nie bedzie chcial oddac ukradzionych (inaczej tego nie nazwe gdyz jeszcze bezczelnie wyswietla mi na przegladarce napis : "DZIEKUJEMY ZA DOKONANIE WPLATY - DOSTĘP DO SIECI NA TYM KOMPUTERZE JEST ZABLOKOWANY" a wiec ze wzial pieniazki a neta mi zablokowal. coz jak nie odda ukradzionych pieniedzy to spotkam sie z nim w wiadomej instytucji bo nie dam sie okradac takiemu typowi....
także zaczynając z firmą AP miejcie sie na bacznosci, pisałęm to wszystko bo byc moze kogos uratuje przed pomysłem korzystania z uslug tej firmy.